Våra projekt

Skolan

Vår egen skola i Lwengo (Bandundu) har 400 barn inskrivna. Här får barn med och utan funktionsnedsättning undervisning tillsammans. Pengarna från Elikia na Biso går bland annat till skolmaterial, skolmat, el, hyra, personal och bensin till skolbussen. 

Ingvar Center

Vårt Ingvar Center är ett yrkesutbildningscenter där ungdomar och deras föräldrar kan utbilda sig. Vi serverar mat varje dag och här finns bland annat vårt skrädderi, snickeri och vår datautbildning. På centret får alla som vill möjlighet att lära sig att läsa och skriva. Produkterna från skrädderiet säljs till förmån för vårt arbete i Kongo Kinshasa.  

Kommande projekt: Träningslägenheter

I våra lägenheter ska unga få träna på att klara sig själva, samtidigt som vi finns nära till hands för hjälp och stöd. Vårt första delmål är att 5 lägenheter ska stå klara för inflyttning 2021. Här behövs just nu främst pengar till att köpa tomt att bygga hus på. Här behövs också volontärer som är arkitekter, elektriker och byggare.

Kommande projekt: Brunn, solceller och grönsaksland

På centret har vi inget eget vatten och därför behöver vi gräva en brunn. Solceller kommer att göra oss mindre beroende av elektricitet. I vårt kommande grönsaksland ska vi börja odla delar av vår egen mat.